Третьяков: Наш Комітет добився виділення коштів на житло переселенцям, що воювали на Сході

Кабмін виконав вимогу Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь в АТО/ООС. Про це повідомив голова Комітету, народний депутат Олександр Третьяков.

Відповідний проект постанови Уряд підтримав на своєму засіданні 22 травня.

«Саме наш Комітет ще з осені постійно тиснув на Кабмін, щоб це питання вирішилося. Більше того, ми навіть знайшли, де взяти відповідні кошти, щоб закрити дірку у відповідній бюджетній програмі, у якій сума видатків на житло становила лише 5,3 % від потреби», - заявив Третьяков.

За словами народного депутата, за 2017 року у держави залишився нерозподілений залишок у сумі 73 мільйони гривень, джерело якого – надходження коштів, конфіскованих судами у корупціонерів. Тому Комітет у справах ветеранів та осіб з інвалідністю виступив з ініціативою, щоб ці кошти спрямувати на житло захисникам України з числа внутрішньо переміщених осіб.

«Нашу вимогу, хоч і частково, але виконано. Отже тепер 30 млн грн підуть МВС для реконструкції гуртожитку під житло для поліцейських, розташованого в місті Сєвєродонецьк, Луганської області. А Міністерство соцполітики отримає ще близько 40 млн для субвенцій місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації учасникам бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи, які потребують поліпшення житлових умов», - зазначив Третьяков.