Третьяков: Потрібно вдосконалювати законодавство, яке захищає інтереси членів сімей Героїв Небесної Сотні та постраждалих під час Революції Гідності

Українська держава має вдосконалювати законодавство, яке захищає інтереси членів сімей Героїв Небесної Сотні та постраждалих під час Революції Гідності. Про це на сторінці в Facebook заявив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Голова Комітету у справах ветеранів та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Щоразу важко підбирати слова в цей день, 20 лютого. Бо дуже багато спогадів, які повертають на 5 років назад – у дні, коли на Майдані вже відспівували загиблих, а злочинець і державний зрадник ще сидів у своєму Межигір’ї. Ці спогади, мабуть, спільні, бо не знаю таких, у кого зовсім стерлася пам’ять та стало байдуже. Хіба що окрім вічних ворогів України, як зовнішніх, так і внутрішніх»,- написав політик.

Олександр Третьяков зазначив, що феномен і трагізм цього дня вплинув на багато речей – дав поштовх і приклад тим, хто пішов захищати країну на Сході, глибоко засів у свідомості, відгукнувся в мистецтві – кіно, книгах, картинах та піснях.

«Врешті, показав, що українці здатні до самопожертви заради вищої цілі, бо ніколи не погодяться з роллю жертви», – додав він.

Також народний депутат зазначив: «Після Революції Гідності ми з колегами по Комітету тісно співпрацювали з організаторами Ініціативної групи постраждалих та поранених на Майдані та іншими громадськими активістами. В результаті, з нуля з’явилося законодавство, яке захищає інтереси членів сімей Героїв Небесної Сотні та постраждалих під час революції. Зараз вони користуються правами і пільгами, які мають ветерани війни та члени їхніх сімей, та знаходяться під захистом новоствореного Міністерства у справах ветеранів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб пам’ять про Героїв була гідно вшанована, а спроби цю пам’ять сплюндрувати – суворо покарані».

«Це те, що мала зробити і зробила держава. Хоча головного вона зробити не може – до життя наших Героїв, які загинули, щоб Україна продовжувала існувати, на жаль, не повернеш…», – резюмував Олександр Третьяков.