Третьяков: Проект постанови щодо передачі «Феофанії» у відання Мінветеранів вже у парламенті

Проект постанови про звернення Верховної Ради до Президента та Кабміну щодо передачі лікарні «Феофанія» у відання Міністерства у справах ветеранів вже зареєстровано у парламенті. Про це повідомив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Вперше наш Комітет виступив з цією ініціативою 15 травня. Зараз «Феофанія» знаходиться у віданні Державного управління справами. Зауважень до проекту постанови від міністерств не було, проти тільки ДУС», - заявив народний депутат. Як зазначив Третьяков, послугами «Феофанії», в основному, користуються державні чиновники.

З 2014 року учасники АТО (а згодом ООС), які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час подій на сході України, мають право на безоплатне медичне обслуговування (лікування, медичну реабілітацію та інше) в клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами. Проте, це лише невелика частина з тих, хто цього потребує.

«Ми ж хочемо, щоб якісні медичні послуги, які надають в цій лікарні, на постійній основі отримували ветерани, які ризикуючи життям та здоров’ям, захищали Україну. Розраховую, що парламент підтримає нашу ініціативу і проголосує за звернення», - заявив голова профільного Комітету.