Третьяков вимагає від Гройсмана визначитися з кандидатурою міністра ветеранів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повинен в найближчі дні подати кандидатуру міністра у справах ветеранів на розгляд Верховної Ради, щоб процес створення міністерства перейшов з підготовчої в юридичну площину.

Про це KV стало відомо із заяви народного депутата, голови Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександра Третьякова на зустрічі з координатором з питань допомоги посольства США в Україні Памелою Тремонт.

"Зараз ми в очікуванні подання прем'єр-міністром кандидатури майбутнього міністра ветеранів. Політична воля і президента, і парламенту для створення Міністерства ветеранів є, чекаємо юридичної волі прем'єр-міністра ", - зазначив він.

За словами Третьякова, одним із перших завдань нового міністерства має стати створення Єдиного реєстру ветеранів.

"Це ключовий інструмент, який повинен підвищити рівень соціального захисту ветеранів та забезпечити реалізацію їхніх прав, пільг і гарантій. Йдеться про забезпечення житлом, земельними ділянками, санаторно-курортним лікуванням, про соціальну та професійну адаптації. Цей реєстр має бути створений, щоб існувала прозорість і зрозумілість будь-якого рішення і дії щодо ветерана ", - підкреслив народний депутат.

Третьяков подякував представницю посольства США за увагу до проблем українських ветеранів, а також за пропозицію надати українській стороні технічну допомогу, і запропонував співпрацю в створенні Єдиного реєстру ветеранів.

Джерело: http://kievvlast.com.ua/news/tretyakov-trebuet-u-grojsmana-opredelitsya-...