Завдяки подвигу Героїв Небесної Сотні ми живемо у вільній країні

20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні.

«Подвиг Героїв Революції Гідності, які віддали свої життя у боротьбі з кримінальним режимом, навіки залишиться в пам'яті українців, як приклад істинного патріотизму, любові до своєї країни, мужності та самопожертви. Завдяки їх подвигу ми живемо сьогодні у вільній країні, - зазначає Олександр Третьяков. – Трагічна загибель Небесної Сотні не має стати марною. Нам треба спільно будувати, розвивати та зміцнювати Україну, вічно пам'ятаючи про тих, хто поклав свої життя за нашу свободу, незалежність та краще майбутнє. Герої не вмирають», – наголошує він.

Під час подій на Майдані постраждало близько 2 тисяч активістів, понад 700 з них отримали серйозні ушкодження важкого та середнього ступенів, багато з них досі перебувають на лікуванні та реабілітації.

Постраждалі герої Майдану, члени родин Небесної Сотні повинні відчувати себе соціально захищеними. Саме у забезпеченні відповідної законодавчої бази вбачає завдання Комітету Верховної Ради з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю його голова Олександр Третьяков.

Він нагадав, що спільно з громадськими активістами очолюваний ним Комітет розробив, а Верховна Рада прийняла, важливий закон, який надає постраждалим на Майдані статус інвалідів війни з усіма відповідними пільгами.

Вшановуючи пам'ять трагічної загибелі Небесної Сотні разом з депутатами Київради Вікторією Мухою та Наталією Чумаковою Олександр Третьяков відкрив меморіальну дошку у школі №223 Святошинського району міста Києва на честь пам’яті Героя Дмитра Максимова – 19-річного киянина, призера Дефлімпійських ігор з дзюдо, який ціною власного життя врятував своїх побратимів від гранати під час Революції Гідності у лютому 2014 року.