Добрі справи: це тільки початок!

Кандидат у народні депутати по округу №218, що об’єднує частини Святошинського та Оболонського районів столиці, Олександр Третьяков, ще на початку виборчої кампанії сформулював своє кредо: допомагати тим, кому це найпотрібніше. А саме найстаршим, найменшим, тим, хто потребує медичної допомоги тощо. Під час проведених зустрічей, на які завітали близько 8 тисяч жителів округу, цю допомогу було конкретизовано. Надіслано десятки депутатських звернень до місцевих органів влади, сотням громадян надано безкоштовну юридичну допомогу у чотирьох громадських приймальнях депутата. Лише одна з численних подяк, отриманих кандидатом: від педагогічного колективу, учнів та батьків школи №96. «Наша школа давно потребувала встановлення нових вікон, тому що з наближенням осені діти скаржилися на холод в класах. З цього приводу ми зверталися до різних людей та установ, але безрезультатно», – розповіли вчителі. І лише Олександр Третьяков довів, що відразу виконує свої обіцянки: вже через десять днів після зустрічі з педколективом у школі було встановлено 29 євроcклопакетів. І взимку у школі буде тепло. Відтак на фініші виборчих перегонів перегорнемо сторінки розпочатих кандидатом добрих справ.

Дитинству – особливу турботу

Сам Олександр Третьяков часто повторює, що діти в його житті займають особливе місце, і їхні потреби для нього є пріоритетними. Для найменших жителів округу у дворах встановлено дев’ять дитячих майданчиків та відремонтовано ще три. На кожному з майданчиків – гірка, гойдалка, карусель, пісочниця, інші засоби для розваги та відпочинку. Також п’ять тисяч малюків у всіх дошкільних навчальних закладах округу отримали книгу-альбом родини та родинного дерева «Рости, моє деревце, з великого коріння». «Людина не приходить у світ нізвідки, вона завжди є гілочкою на великому дереві свого роду, який сягає корінням углиб віків, до найдавніших предків, а кроною тягнеться у майбутнє», – говориться у книзі, яку малюки частково будуть укладати самі, розпитавши батьків про походження сім’ї, її традиції та реліквії, спадкові професії та рецепти. Також за сприяння кандидата виконано ремонт та встановлено дитячі майданчики у дошкільних навчальних закладах № 65 та № 463, здійснено облаштування спортивної зали підліткового клубу «Пошук», проведено екскурсію на стадіон «Динамо» для дітей, які навчаються у початкових школах № 326 та №8.

Першокласникам шкіл округу в День знань вручили яскраві абетки та українські прапори. Перед початком традиційної святкової лінійки подарунки отримали близько двох тисяч тих, хто цього року вперше пішов до школи. У ліцеях, гімназіях та школах Святошинського та Оболонського районів столиці пройшло 19 інтерактивних спектаклів соціально-корисного театру – вистава «Осінь», темою якої є проблема підліткової наркоманії та її профілактика, та вистава «Ромео і Джульєтта. XXI століття», присвячена першому коханню та початку статевих відносин. Це не просто вистави, а відверта, місцями жорстка, розмова зі школярами, що має відповідний ефект.

«Як політик зі стажем, – розповів журналістам Олександр Третьяков після перегляду вистави «Осінь», – твердо впевнений, що з будьякими проблемами потрібно боротися до їх появи. Особливо, якщо йдеться про наркоманію та інші негативні явища в молодіжному середовищі: занадто багато сьогодні залежить від підростаючого покоління, аби ми й надалі сором’язливо замовчували те, про що час відчайдушно кричати!». Відвідини шкіл кандидатом завжди завершувалися запитанням до дирекції про нагальні потреби. Після грунтовної відповіді на нього у середній загальноосвітній школі № 55 проведено ремонтні роботи, у школах №9, №50, №96 и №200 – встановлено металопластикові вікна. Середні школи № 18 та № 200 отримали обладнані комп’ютерні класи, а необхідний учбовий та спортивний інвентар, крім цих закладів, з’явився також у гімназії «Академія». У їдальні школи №9 з’явився новий посуд, у школі №29 – відеопроектор з екраном. Біля школи №104 у Пущі-Водиці встановлено лежачі поліцейські та пофарбовано пішохідний перехід. А до свого професійного свята вчителі школи №18 відвідали з екскурсією Чернівці та Коломию.

Соціальні хвороби лікує увага

У передвиборчій програмі кандидата особливу увагу відведено медицині. Згідно з побажанями, що надійшли до кандидата, поліклініки № 2, 3 та 4 Святошинського району отримали від кандидата Олександра Третьякова медичне обладнання, меблі, медичний одяг та інвентар, які першочергово потребувались для забезпечення роботи медичних закладів. Зокрема, було закуплено електрокардіографи, гігрометри, тонометри та цифрові реєстратори для запису телефонних розмов.

Також кандидат відвідав перший в Україні державний притулок для неповнолітніх матерів, що знаходиться на Полярній, 7-а в Оболонському районі столиці. Його особистим благодійним внеском у фонд притулку стали памперси, пелюшки, дитяче харчування, іграшки тощо. «В мене троє дітей, доньці дев’ять років, а синам-двійня- там по чотири з половиною, тому я дуже добре знаю, як потрібна дітям увага та піклування з перших днів життя», – розповів Третьяков на зустрічі зі співробітниками притулку та молодими мамами. І підкреслив, що головне сьогодні – змінити владу в країні, аби соціальні гарантії набули прозорості.

Саме соціальні виплати зазвичай виявлялися головною темою розмов на зустрічах Олександра Третьякова з літніми мешканцями округу. Кандидат оперативно реагував на їхні прохання. Зокрема, за зверненням колишньої ведучої телевізійної програми «Катрусин кінозал» Катерини Лозовенко – улюблениця малят вже на пенсії – здійснено ремонт та часткову заміну системи опалення її будинку 114/2 на проспекті Перемоги. Надано допомогу організації ветеранів Святошинського району, хору ветеранів «Джерело», здійснено безкоштовну передплату на газети для людей похилого віку в Оболонському районі.

Бій за визволення України: 68 років потому

До Всеукраїнського дня кіно було проведено акцію «Дивись українське»: в громадських місцях та кінотеатрах «Кадр», «Звьоздний» та «Одеса-Кіно» в ТЦ Караван було розповсюджено кілька тисяч дисків з українськими фільмами із фільмотеки вітчизняного кінематографу – «Камінний хрест», «Білий птах з чорною ознакою», «В бій ідуть одні «старики», «Така пізня, така тепла осінь» та мультфільм «Енеїда».

Загалом протягом вересня-жовтня 2012 року у дворах та на площадках 218-го округу (а літній театр на вул. Булаховського для цього було спеціально відремонтовано) за підтримки Олександра Третьякова пройшло 23 вечори-концерти за участю акторів найпопулярнішого фільму про Велику Вітчизняну. «В бій ідуть одні «старики» режисера Леоніда Бикова вийшов у 1973-му році, і лише за перший рік його подивилися 45 мільйонів глядачів. А за рік до сорокаріччя стрічки актори Вілорій Пащенко (лейтенант Воробйов), Олександр Немченко (Іван Федорович), Алім Федоринський (Аляб’єв), Вано Янтбелідзе (Вано) і улюбленець жіночої частини аудиторії Рустам Сагдуллаєв (Ромео) майже щовечора виступали перед киянами зі Святошина та Оболоні з імпровізованої сцени на борту військової полуторки.

Відтак найбільше подяк на адресу кандидата від літніх жителів було саме за можливість побачити у рідному дворі улюблених кіноартистів. Як розповідала потім журналістам розчулена жителька вулиці Василя Стуса, вона слухала концерт через вікно, а як почула найулюбленішу пісню «Смуглянка», то схопила горщик із квітами та так і підбігла до сцени, як була, у хатніх капцях. Колишні молоді льотчики «Другої співаючої ескадрильї», хоч і живуть в різних державах, вирішили не розлучатися надовго і зняти іншу стрічку про те, як склалися їхні долі після блискучого кінодебюту. Народний депутат Олександр Третьяков пообіцяв акторам сприяння в організації підготовки сценарію та інших потребах. «Ці творчі зустрічі повинні стати нагадуванням про те, що сьогодні наше рідне місто знову під владою окупантів. І нам з вами знову доведеться воювати за те, аби визволити рідну країну від нинішньої влади, – розповів журналістам Олександр Третьяков. – І тому дуже символічно, що день виборів, 28 жовтня, співпав з датою історичного визволення України від загарбників».