Комітет підтримує створення Центру звільнення полонених в СБУ

Комітет підтримує створення в Службі безпеки України Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО. Члени Комітету як громадяни та як народні депутати готові долучитися до діяльності Центру та сприяти виконанню його завдань усіма можливими способами.

«Як голова парламентського комітету, який опікується учасниками антитерористичної операції, вважаю, що звільнення громадян України – військовослужбовців та цивільних, які були захоплені, зникли безвісти в районі АТО  – обов’язок держави. І тут нам потрібна взаємодія та координація всіх державних структур, а також – громадськості, волонтерських організацій,» - наголосив голова Комітету Олександр Третьяков.

Довідково:

Наказом Голови Служби безпеки України Василя Грицака у відомстві створено Об’єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції.

Центр має вести облік військовослужбовців та цивільних осіб, які були захоплені терористами або зникли безвісти , координувати їхній пошук, вести переговори та забезпечувати звільнення.

Служба безпеки запрошує до роботи центру уповноважених представників інших міністерств та відомств, а також громадські, волонтерські і благодійні організації.

З метою налагодження зв’язку з громадянами та ЗМІ при центрі створюється call-центр та окремий прес-підрозділ.

За інформацією щодо своїх рідних, які зникли безвісти, родичі зможуть звернутися як поштою, електронним листом, так і особисто, відвідавши центр за адресою: м. Київ, вул. Ірининська, 4.

http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=161539&cat_id=39574&mustWords=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80+%D0%B7%D0%B2%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%96%D0%B2&searchPublishing=1