Олександр Третьяков: Церква має бути єдиною і проукраїнською

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив Олександра Третьякова Орденом Святого Архистратига Михаїла.

На початку квітня Олександр Третьяков та депутат Київради Вікторія Муха зустрілися з Предстоятелем Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріархом Філаретом. За активне сприяння у відродженні храму на честь благовірного князя Олександра Невського на Галаганах, благодійницьку церковну діяльність у Святошинському благочинні м. Києва та заслуги з утвердження Помісної Української Православної Церкви, Святійший Владика нагородив Олександра Третьякова - Орденом Святого Архистратига Михаїла, а Вікторію Муху - Орденом Святої Великомучениці Варвари.

«Церква має бути єдиною і проукраїнською - я завжди виступав і виступаю за створення єдиної Помісної Української Православної Церкви. В умовах зовнішньої агресії з боку Росії це питання актуалізувалося знову, тому впевнений, що ідея об’єднання церков сьогодні підтримується українським суспільством, як ніколи», - підкреслив Третьяков.

Патріарх Філарет подякував депутатам за жертовність, відзначивши важливість консолідації українського суспільства у допомозі армії та всім, хто страждає від російської агресії на Донбасі. На думку Предстоятеля Київського Патріархату, якби в Україні була єдина Помісна Православна Церква, вона би об'єднувала всіх православних українців в любові не тільки до Бога, але і до своєї земної Батьківщини, і тому ні анексії Криму, ні війни на Донбасі не було би.

На згадку про зустріч Олександр Третьяков вручив Патріарху Філарету подарункове видання "Кобзаря".

У зустрічі також взяв участь настоятель столичної парафії на честь ікони Божої Матері "Утолі моя печалі" протоієрей Михаїл Йосифчук.