Олександр Третьяков: Держава повинна надати відповідні права тим, хто її сьогодні захищає

Заступник Голови Фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Третьяков, члени фракції  Гліб Загорій та Василь Яніцький стали співавторами законопроекту 3252, який зареєстровано у Верховній Раді.

Ця законодавча ініціатива покликана поліпшити пенсійне забезпечення військовослужбовців - учасників АТО та членів їх сімей шляхом надання їм права на достроковий вихід на пенсію.

Сьогодні таке право передбачене тільки для військовослужбовців, співробітників органів внутрішніх справ, які брали участь у бойових діях або стали інвалідами, виконуючи службові обов’язки. Члени їх родин у визначених законом випадках також  мають право на дострокову пенсію.

«Хоча на Сході України фактично відбуваються бойові дії, офіційно це антитерористична операція. А тому на учасників АТО та їх сім’ї  не поширюється право на зниження пенсійного віку. Керуючись принципами соціальної справедливості, ми пропонуємо вдосконалити наше законодавство. Держава повинна надати відповідні права тим, хто її сьогодні захищає», - наголосив Олександр Третьяков, Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.  

«Розроблений законопроект надає право йти на пенсію зазначеним особам, які брали участь в АТО, отримали через це інвалідність, а якщо загинули – їх дружинам, чоловікам чи батькам – достроково у віці 55 чи 50 років», - додав співавтор законопроекту народний депутат Гліб Загорій.