Олександр Третьяков: «Для України питання створення Міністерства у справах ветеранів давно назріло»

Про це заявив народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенко", Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю після повернення з робочої поїздки до США в інтерв’ю газеті «Факти». Під час візиту Олександр Третьяков зустрівся з головою Комітету у справах ветеранів Конгресу США Філом Роу, який висловив ініціативу посилити партнерство і співробітництво між Україною і США в сфері допомоги ветеранам.

"Американські колеги висловили готовність допомагати і сприяти нам у створенні Міністерства ветеранів. Для нас буде корисним саме американський досвід при створенні цієї установи, адже США мають найефективнішу систему соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій", - підкреслює політик.

За словами Третьякова, на даний момент соціальним захистом ветеранів займається більше 20 різних міністерств і відомств. З держбюджету виділяються великі гроші. Але оскільки кошти розтікаються по всіх цих структурах та, по суті, з'їдаються їх апаратами, то ККД нульовий. Ветерани не отримують необхідну допомогу.

«У чому проблема сьогодні? У жодній країні світу Міністерство соціальної політики не займається ветеранами (нашому міністерству поставили це в обов'язки, коли основним контингентом були ветерани Другої світової війни і «афганці», а сьогодні ветерану досить часто немає і сорока років). У нас вийшло ось таке українське ноу-хау, яке потрібно терміново корегувати. І я про це говорю досить давно»- стверджує Олександр Третьяков.

Інтерв'ю в газеті "Факти": http://fakty.ua/261550-aleksandr-tretyakov-ideyu-sozdaniya-ministerstva-...