Олександр Третьяков: Дональд Туск сказав важливі слова підтримки Україні

«Президент Європейської Ради Дональд Туск виступив у Верховній Раді з дуже важливими словами підтримки України»,- наголосив політик.

«У роковини трагічних днів Майдану Туск говорив українською і процитував рядки української поетеси, написані в дні Революції Гідності. Саркастичний вірш, в якому з гіркотою відзначається, що Європа лише “глибоко стурбована”, тоді коли лік вбитих вже пішов на десятки. Політик розуміє, чим був викликаний скепсис українців, але й констатував, що у багатьох у Європі тоді справді відкрились очі», – додав народний депутат.

«Дональд Туск підтвердив, що Європа навчилася інакше сприймати Україну після Революції. ЄС з нами і продовжуватиме нам допомагати – ось що головне у його виступі. За словами Туска, Європа ніколи не визнає російську анексію Криму і не відмовиться від санкцій, аж поки Росія не виконає свої зобов’язання»,- написав Олександр Третьяков.

««Часто повторюю у Брюсселі: не вчить їх бути Європою, вчиться у них, що таке Європа», – приємно було чути такі слова від Президента Європейської Ради», – відзначив парламентар та навів ще одну цитату Дональда Туска: «Тут і зараз хочу сказати, що немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи, немає Європи без України”. З такими словами Туска важко не погодитись, наголосив політик.

Резюмуючи, Третьяков зауважив: «Це визнання зусиль, які Україна доклала і продовжує докладати, щоб повернутись у європейську сім’ю. І нам потрібна подальша підтримка на цьому шляху».