Олександр Третьяков: Ідея створення профільного відомства для ветеранів має значну підтримку у суспільстві

25 квітня завершилась міжнародна конференція «VETS: світові практики інтеграції ветеранів у мирне життя». За підсумками конференції Олександр Третьяков переконаний, що у створенні дієвої системи соціального захисту ветеранів в Україні ми знаходимося на правильному шляху, хоча роботи ще багато.

«Ми маємо велику перевагу, бо можемо спиратися на кращий міжнародний досвід – США, Великобританії, Канади, Австралії та інших країн, де проблеми ветеранів навчилися вирішувати дуже ефективно. Україні дуже потрібна фахова допомога у цьому питанні, і нам її готові надати», - розповів Олександр Третьяков.

Варто зазначити, що ідея створення профільного відомства для ветеранів має значну підтримку у суспільстві, про що свідчать дані соціологічного опитування. Це означає, що люди розуміють необхідність змін у державній політиці щодо ветеранів.

Під час конференції досить часто лунало питання щодо того, коли буде призначено міністра у справах ветеранів. Адже новостворений орган не зможе розпочати ефективну роботу без першої особи відомства. Голова парламентського комітету ветеранів вважає, що для того щоб Міністерство у справах ветеранів запрацювало с 1 січня 2019 року, відповідно до чинного законодавства, керівника цього відомства має бути призначено не пізніше кінця травня - початку червня цього року. В такому разі буде достатньо часу для якісної підготовчої роботи для створення міністерства.

Хотілося б виразити подяку всім учасникам конференції, а особливо її ініціаторам та організаторам – американській громадській організації «Combined Arms», «The German Marshall Fund of the United States», Міжнародному фонду "Відродження", українським громадським активістам з «Юридичної сотні» та "Побратими".