Олександр Третьяков: маємо на законодавчому рівні визначити статус добровольців, які брали участь в АТО

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 8227 «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо визнання учасниками бойових дій окремих осіб з числа учасників антитерористичній операції».

На переконання одного з авторів законопроекту, народного депутата фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голови Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександра Третьякова, прийняття цього документу забезпечить можливість надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які першими пішли на захист суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, але потім не увійшли до законних військових формувань. А відтак, зніме соціальну напругу в суспільстві, яку наразі ми маємо щодо цього питання”,- наголосив парламентар в коментарі журналістам.

Голова Комітету зауважив, що цей законопроект дає можливість на законодавчому рівні надати відповідний статус добровольцям, які брали участь в АТО у 2014-2015 роках.

“Як ви знаєте, добровольці тих добровольчих батальйонів, які не увійшли до складу ні ЗСУ, ні Міністерства внутрішніх справ України, ні Національної гвардії України, ні інших військових формувань та правоохоронних органів, наразі не мають статусу учасника бойових дій, а тому не мають на рівні держави відповідних соціальних гарантій та пільг. Законопроект 8227 покликаний виправити цю ситуації і законодавчо визначити їхній статус і надати їм соціальні гарантії. Держава має гідно віддячити людям, як, ризикуючи своїм життям, за покликом серця пішли захищати суверенітет і цілісність нашої країни”,- наголосив Олександр Третьяков.

Джерело:http://solydarnist.org/?p=169611