Олександр Третьяков: «Міністерство ветеранів має стати ефективним та авторитетним, аби реально захищати інтереси ветеранів та їх родин»

15 травня відбулась зустріч народного депутата України Олександра Третьякова з Робіном Сівордом - заступником британського Спеціального радника з питань оборони міністра оборони України.

Сіворд - консультант із загальним досвідом більше 35 років, 14 років він працює у міжнародному секторі розвитку та політичної безпеки. Має величезний досвід у розв’язанні питань роззброєння, постконфліктного відновлення, реформи сектору безпеки. Він завершив кар'єру в якості офіцера армії, служив протягом чотирьох років у Королівських ВПС та ознайомлений з військовою службою в Європі, Африці, Америці та інших країнах. Після відставки його діяльність була зосереджена на реформі сектору безпеки та у сфері належного врядування в якості цивільного експерта (DCE) в Міністерстві закордонних справ та у справах Співдружності.

Сіворд переконаний, що в Україні має існувати потужна ветеранська організація, яка буде доносити до влади реальні проблеми ветеранів, і чого вони найбільше потребують. Він вважає, що в керівництві цієї організації мають бути представлені різні за військовими рангами ветерани. Адже інколи офіцер не до кінця розуміє потреб і проблем солдата, бо був ним дуже давно.

«Ми зійшлися з Робіном у думці, що нам не варто створювати міністерство на зараз, на найближчий час. Воно має бути створене на багато років, і, безперечно, має стати ефективним та авторитетним, реально захищати інтереси ветеранів та їхніх родин» - відмітив Олександр Третьяков.

Досвід створення міністерства ветеранів унікальний для України. Біля витоків його створення стояли волонтери, громадські працівники, ветеранські організації та тільки на стадії організаційного оформлення підключився Комітет, очолюваний Олександром Третьяковим.

«Для мене був дуже важливим досвід, бачення, побажання тих для кого це міністерство і створюється. Тільки почувши їхні побажання ми зможе створити правильну систему захисту ветеранів» - наголосив народний обранець.

Нагадаємо, що 18 травня Олександр Третьяков буде виступати на Всеукраїнській Конференції ветеранських організацій, що опікуються учасниками бойових дій, людьми, що отримали інвалідність внаслідок війни чи участі в АТО та сім'ями загиблих. Захід відбудеться в Центральному Будинку офіцерів.