Олександр Третьяков: «У Києві вперше відбудеться міжнародна конференція щодо соцзахисту ветеранів»

В кінці квітня у Києві, за підтримки Фонду Маршалла, відбудеться міжнародна конференція щодо кращих практик соціального захисту ветеранів. Спікерами на цьому заході стануть провідні фахівці в цій сфері з США, Великобританії, Канади та інших країн. Про це повідомив народний депутат, глава Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Такої домовленості було досягнуто в результаті зустрічі Третьякова з Директором розвитку ініціатив трансатлантичного лідерства Німецького Фонду Маршала у США Кевіном Котрелла у Вашингтоні. Ініціаторами та організаторами конференції виступили громадські організації «Юридична сотня», «Побратими», «Combined Arms». Вона пройде при повній підтримці Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю.

В ході свого візиту в Америку 6-9 березня Олександр Третьяков також провів ряд зустрічей з американськими політиками, чиновниками, представниками ветеранських організацій. Основною темою для обговорень стало створення Міністерства у справах ветеранів в Україні.

«Переконаний: чим більше буде залучено до створення Міністерства у справах ветеранів зацікавлених сторін, за допомогою союзників за кордоном, тим швидше нам вдасться налагодити нормальну роботу системи соцзахисту ветеранів в Україні», - зазначив Третьяков.

В ході зустрічі з заступником міністра у справах ветеранів США Томасом Боуманом була досягнута домовленість, що американські експерти допоможуть у створенні аналогічного відомства в Україні. Американська сторона також надала інформацію про власну структуру, моделі і підходи до надання послуг ветеранам, і запевнила у своїй готовності сприяти розвитку системи державної підтримки ветеранів в Україні.

«Зустріч з Томасом Боуманом і заступниками міністра, відповідальними за ключові напрямки роботи міністерства стала дуже корисною. Перш за все, Томас Боуман привітав Україну з тим, що вже прийнято постанову Верховної Ради про створення Міністерства у справах ветеранів, зазначивши правильність і важливість такого рішення», - зазначив Третьяков.

Також в ході робочої поїздки до Вашингтона, Олександр Третьяков провели зустрічі з головою Комітету Конгресу США з питань ветеранів Філом Роу, директором департаменту Міністерства оборони США з питань пошуку військовополонених і зниклих безвісти Келлі Маккігом, представниками американських ветеранських організацій. Сторони домовилися про проведення консультацій та експертну підтримку, яка дозволить створити ефективну систему підтримки ветеранів в Україні.

«Американські партнери вітають створення в Україні окремого Міністерства у справах ветеранів. Найближчим часом будемо працювати над формальним оформленням співпраці профільних комітетів у справах ветеранів Конгресу США і Верховної Ради України», - зазначив Третьяков.