Олександр Третьяков: «В країні є політична воля щодо створення Міністерства у справах ветеранів»

16 травня відбулося засідання Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю з приводу питання створення Міністерства у справах ветеранів в ході якого робоча група комітету презентувала свої напрацювання.

Протягом останніх двох місяців ця робоча група розробляла пропозиції Уряду щодо створення нового держоргану.

«Роботи в цьому напрямку ще багато, проте наразі в країні є політична воля щодо створення Міністерства у справах ветеранів» - наголосив Олександр Третьяков.

Також на засіданні комітету розглянули законопроект про внесення змін до закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Мета цього законопроекту - надати право особам, які забезпечують державний суверенітет України на тимчасово окупованих територіях після 30 квітня 2018 року, користуватися соціальними гарантіями, які передбачені для учасників АТО.

Народні обранці також розглянули і проект закону 3815-д ( друге читання) «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій».

Цей законопроект має урівняти в правах жертв політичних репресій, з числа тих, хто відбував покарання в тюрмах або психлікарнях, з учасниками бойових дій та особами з інвалідністю внаслідок війни. А також надати особам, які будучи дітьми перебували в концтаборах, права на пільги без урахування їхнього доходу. До 2006 року такі особи мали статус людини, яка отримала інвалідність внаслідок війни або учасника бойових дій. На сьогодні цим категоріям надаються пільги без урахування доходів, тому цілком справедливо відновити такий самий механізм і для дітей, які перебували в концтаборах.

Обидва законопроекти комітет рекомендує прийняти за основу і в цілому.

Ознайомитись з презентацією Міністерства у справах ветеранів Ви можете на сайті комітету http://komvti.rada.gov.ua/uploads/documents/33424.pdf. Чекатимемо на Ваші зауваження та конструктивні пропозиції.