Олександр Третьяков: внутрішньо переміщені особи, які захищали Україну в АТО, отримають субвенцію на житло

Про це в коментарі журналістам повідомив народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

“За ініціативи та наполягання нашого комітету, в бюджеті на 2018 рік було передбачено субвенцію в розмірі 25 млн. грн. з Держбюджету місцевим бюджетам для виплат грошової компенсації для купівлі житла для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”,- наголосив парламентар.

“Наразі маємо приємну новину і важливу перемогу нашого комітету – уряд затвердив порядок і умови надання такої субвенції. Звичайно, ця цифра має бути більшою.Тому на наступний рік ми повинні закласти реальну суму для покриття цих потреб”,- наголосив Третьяков.

Народний депутат підкреслив, що цією постановою передбачено можливість постановки внутрішньо переміщених осіб з числа учасників АТО на квартирний облік та одержання в подальшому грошей на житло.

Також Голова комітету зазначив : “На жаль, захисники – учасники АТО з числа внутрішньо переміщених осіб, з об’єктивних причин, не можуть повернутись додому. А держава не врегулювала питання забезпечення їх житлом. Тому наш комітет і запропонував тоді внести відповідні зміни до бюджетної програми і таким чином врегулювати питання”.

 

Джерело: http://solydarnist.org/?p=171729