Олександр Третьяков: «Я переконаний, що урядова робоча група повинна врахувати позицію громадських об'єднань ветеранів та громадських активістів щодо створення Міністерства ветеранів»

30 березня відбулося засідання громадської робочої групи, де обговорювалися пропозиції для Кабміну щодо створення Міністерства ветеранів.

Про те, що питання створення ефективної системи соціального захисту ветеранів дуже важливе для українського суспільства свідчить хоча б той факт, що в обговоренні взяло участь 80 осіб - представники Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю, Кабміну, ветеранських організацій , волонтери та громадські активісти.

Їм було запропоновано визначитися з напрямками роботи, в результаті всі учасники розділилися на підгрупи - соціальна підтримка ветеранів, медичне забезпечення, вшанування пам'яті загиблих, розробка структури і напрямків діяльності міністерства.

На сьогоднішній день є пропозиція міністра соцполітики Андрія Реви щодо створення урядової робочої групи, яка повинна розробити стратегію створення міністерства і його організаційну структуру, проаналізувати стан діючих механізмів соцпідтримки ветеранів, визначити головні завдання, функції та повноваження.

«Я переконаний, що урядова робоча група повинна врахувати позицію громадських об'єднань ветеранів та громадських активістів щодо створення Міністерства ветеранів» - підкреслив Олександр Третьяков.

Міністерство ветеранів має стати якісно новим держорганом в сфері соцзахисту ветеранів - функціональним, дієвим і ефективним.