Олександр Третьяков: Єдиний реєстр ветеранів забезпечить ефективну систему соцзахисту ветеранів

Президент Петро Порошенко підписав надважливий закон про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Єдиний реєстр ветеранів забезпечить ефективну систему соцзахисту ветеранів. Формувати та вести цей реєстр буде Міністерство у справах ветеранів. Про це народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков написав на своїй сторінці у Facebook.

«Чому створення реєстру є таким важливим? По-перше, досі не відомо, яка в Україні реальна кількість ветеранів, і, відповідно, немає повноти інформації щодо пільг, якими вони користуються. По-друге, єдиний реєстр ветеранів дозволить провести перепис ветеранів і нарешті очистити країну від фейкових участників бойових дій»,- зауважив Голова Комітету.

Також народний депутат додав: «Це дуже потрібний інструмент для держави, завдяки якому автоматизується документообіг, буде моніторитися споживання послуг, з’явиться можливість якісно планувати бюджет. У підсумку, Єдиний реєстр нарешті зможе забезпечити прозорість надання послуг і використання коштів, а також дасть можливість розпочати побудову справді ефективної системи соцзахисту ветеранів в країні. Таким є стратегічний план і ми обов’язково його виконаємо».

Голова Комітету наголосив, що Реєстр має стати основою для системи Е-ветеран, яка міститиме персональні кабінети ветеранів.

«Саме через персональний кабінет Міністерство зможе «познайомитися» з кожним ветераном особисто. Він має постійно оновлюватися та забезпечувати можливість і комунікувати з Міністерством, і слідкувати за виплатами, і отримувати всю необхідну інформацію та послуги без зайвої бюрократії. Отже, це, в першу чергу, якісний сервіс для ветеранів»,- резюмував Олександр Третьяков.