Парламентський комітет ветеранів організував круглий стіл на тему "Міністерство у справах ветеранів - погляд громадськості щодо його завдань та структури"

31 травня відбувся круглий стіл на тему "Міністерство у справах ветеранів - погляд громадськості щодо його завдань та структури", організований парламентським комітетом ветеранів.

Кількість наболілих питань, про які говорять ветерани, емоції, з якими вони розповідають про свої проблеми, щоразу більше переконують у тому, що нинішня система роботи з ветеранами абсолютно не виконує своїх функцій. Ця система недієздатна і її потрібно якомога швидше змінювати. І саме тому шлях до створення профільного міністерства – єдино вірний.

Окрім обговорення ситуації, яка нині існує в сфері соцзахисту ветеранів та місії майбутнього міністерства, на засіданні круглого столу багато уваги приділили і цілком практичним питанням, а саме концепції створення електронної системи обліку та надання послуг ветеранам. В тому числі із застосуванням мобільного додатку з робочою назвою "Е-ветеран". Народні обранці переконані, що необхідно використовувати всі можливості сучасних технологій для того, щоб полегшити життя ветеранам та забезпечити їхній соціальний захист на належному рівні.

Робоча група, яка займається питанням створенням нового міністерства, пропрацювала два з половиною місяці. Тільки офіційно до її складу увійшли близько 100 осіб.

Сьогодні Проектний офіс по створенню міністерства презентував підсумки своєї роботи. З напрацюваннями можна ознайомитись за цим посиланням: https://drive.google.com/…/1LCXWmULu-6zQRZvkyQMkbj9cdpJYgKpE

Протягом останніх тижнів представники Проектного офісу провели зустрічі з ветеранами і ветеранськими організаціями в Житомирській, Черкаській , Львівській, Чернігівській, Рівненській областях. На цих зустрічах обговорювали і порядок формування територіальних органів міністерства, їхні завдання та цілі. Думки, поради та зауваження обов'язково будуть враховані. Бо саме на місцях найкраще знають проблемні питання.

За результатами круглого столу Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю звернеться до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією найближчим часом провести консультації з коаліцією і профільним Комітетом та визначитися з кандидатурою майбутнього міністра. Це необхідно для того, щоб міністерство повноцінно запрацювало з 1 січня 2019 року.

«Для мене, як голови Комітету, важливо, щоб цей міністр прийняв до уваги напрацювання Проектного офісу, і, зокрема, реалізував ініціативу, щоб у новому міністерстві працювало не менше 35-45% ветеранів. Розраховую на те, що уряд всіляко сприятиме якнайшвидшій реалізації цього, дуже важливого для країни проекту - створення Міністерства України у справах ветеранів» - зазначив Олександр Третьяков.