Посилено соціальний захист сімей Небесної сотні

Сьогодні український парламент ухвалив законопроект 2022а, авторами якого є Олександр Третьяков, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, а також - член комітету Глеб Загорій.

Відтепер відповідно до прийнятого законопроекту на членів сімей загиблих учасників Революції Гідності поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Презентуючи законопроект в сесійні залі, Олександр Третьяков наголосив, що він розроблений за ініціативи та за участі громадських організацій активістів Майдану.

«Зроблено важливий крок до соціального захисту батьків, дружин,  дітей тих, хто віддав своє життя за нову Україну. Вони матимуть право  користуватися пільгами на житлово-комунальні послуги,  на госпіталізацію, санаторно-курортне лікування тощо» - відзначив Олександр Третьяков.

Співавтор закону народний депутат Гліб Загорій зазначив, що комітет веде постійну роботу із зверненнями громадян, значна кількість яких стосується соціального захисту родин сучасних героїв нації. «До сьогодні у  сімей загиблих героїв не було законодавчо визначеного статусу. Тепер же чітко вказано, що пільги цього закону поширюються на родини осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я під час участі у Революції Гідності», - сказав Гліб Загорій.