Привітання Олександра Третьякова з нагоди 26-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану

Шановні воїни-інтернаціоналісти!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 26 років тому у цей день радянські війська було виведено з Афганістану.

Більшість з вас повернулися після безжальної війни до своїх родин і розпочали мирне життя. Багато хто з українських солдатів поклав свої життя на чужині. Тих, кого вже не має серед нас – ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати завжди.

З важких боїв ви винесли дуже розвинене почуття справедливості. Багато з вас займаються патріотичним вихованням молоді, беруть активну участь у громадському житті країни, намагаючись змінювати її на краще.

Справжні солдати, які пройшли горнило бойових дій, краще за інших знають ціну мирного життя. Коли Україна постала перед великою небезпекою, ваш бойовий досвід став у пригоді – і ви знову були в перших рядах, на передовій. Мужньо боронили Революцію Гідності, демонстрували самовідданість і героїзм, захищаючи українську землю під час бойових дій на Сході у складі Збройних сил України та добровольчих батальйонів.

Від щирого серця хочу засвідчити вам свою велику повагу і шану.

Хай ваше життя буде довгим, щасливим і благополучним – в мирній, заможній і сильній Україні!

З повагою

Олександр ТРЕТЬЯКОВ,
Голова Комітету Верховної Ради
з питань ветеранів, учасників бойових дій,
учасників антитерористичної операції
та людей з інвалідністю