Рада проголосувала законопроект про осіб з інвалідністю, розроблений комітетом Третьякова

Сьогодні Верховна Рада 238 голосами підтримала законопроект №8358 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування терміну «особа з інвалідністю» та похідних від нього.

«Його основна мета – в 77 законах замінити слова «інвалід», «дитина-інвалід» на слова «особа з інвалідністю» та «дитина з інвалідністю». Таким чином, за ініціативою Комітету, який я очолюю, ми продовжуємо гармонізувати українське законодавство з міжнародною Конвенцією про права осіб з інвалідністю, яку Україна ратифікувала ще у 2009 році», - заявив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

На думку Третьякова, прийняття цього законопроекту дасть можливість всьому українському суспільству усвідомити як правильно, згідно міжнародних усталених норм, називати людей, які мають інвалідність. Змінюється і назва профільного Комітету – він називатиметься Комітет у справах ветеранів та осіб з інвалідністю.

«Зі свого боку ми продовжуватимемо робити все, щоб особи з інвалідністю отримували належну увагу від влади, а в країні змінювалося ставлення до їхніх потреб на основі поваги, толерантності та максимального залучення до суспільного життя», - підкреслив народний депутат.