Райради повинні бути обов’язковою складовою місцевого самоврядування столиці

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав ініціативу народного депутата Олександра Третьякова: районні в місті Києві ради повинні бути обов’язковою складовою системи місцевого самоврядування столиці, враховуючи особливий статус міста та кількість населення у ньому. Також за результатами розгляду Комітет ухвалив рішення створити робочу групу по підготовці єдиного законопроекту та розглянути його на своєму засіданні найближчим часом.

Коментуючи поданий відповідний законопроект №1229, Третьяков нагадав, що пропонує відновити районні в місті Києві ради та провести перші вибори до них одночасно з найближчими черговими виборами депутатів Київської міської ради та Київського міського голови, які мають відбутись восени 2015 року.

Водночас народний депутат підкреслив, що готовий відкликати свій законопроект та підтримати законопроект, розроблений робочою групою Комітету.

«Головне, щоб вибори до райрад відбулися одночасно з місцевими виборами восени 2015 року. Адже відновлення районних рад у місті Києві підтримується переважною більшістю киян. А їх ліквідація у 2010 році владою Януковича призвела до узурпації місцевого самоврядування в Києві», - наголосив Третьяков.