Соціальна допомога найтяжчій категорії дітей-інвалідів по досягненню ними повноліття – не зменшуватиметься

2 червня депутати Верховної Ради 265-ма голосами підтримали за основу та в цілому законопроект Олександра Третьякова та Гліба Загорія №2026 «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» щодо встановлення доплати інвалідам 1 групи підгрупи А».

Сьогодні соціальна допомога найтяжчій категорії дітей-інвалідів становить 1950 грн. на місяць. Однак після досягнення ними 18 років її розмір зменшується майже на 300 грн. – до 1660 грн. Законопроектом пропонується залишити розмір соціальної допомоги людям з інвалідністю з дитинства І групи підгрупи А на тому рівні, який вони отримували до 18 років.  

«Ми усвідомлюємо, що потреби таких людей після 18 років аж ніяк не зменшуються, а навпаки збільшуються. У складних економічних умовах ми, принаймні, маємо не знижувати ту допомогу, яку вони вже отримували», – роз’яснює свою ініціативу Олександр Третьяков, голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій та АТО, а також людей з інвалідністю.

Дана норма вступає в силу з січня 2016 року.