Створити Міністерство ветеранів допоможуть американські фахівці - Третьяков

Фахівці Міністерства у справах ветеранів США готові сприяти робочій групі з підготовки створення аналогічного відомства в Україні. Про це про це в своїй статті для «Дзеркала Тижня» написав народний депутат, голова Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Коли наш комітет вийшов з ініціативою створення Міністерства у справах ветеранів, у нас вже було розуміння того, що для України оптимальною буде модель побудови подібної структури в США. За останній рік я двічі побував в Сполучених Штатах, де провів безліч зустрічей з представниками Сенату і Конгресу, Міністерства у справах ветеранів США, ветеранських організацій. Всі вони висловили повну підтримку ініціативі створення аналогічного міністерства в Україні і висловили готовність ділитися досвідом і власними напрацюваннями», - зазначив народний депутат.

Зокрема, за словами Третьякова, під час його останньої поїздки до Вашингтона в березні цього року вдалося досягти домовленості про партнерство та співробітництво з головою комітету Конгресу США з питань ветеранів Філом Роу, першим заступником міністра у справах ветеранів Томасом Боуманом, директором розвитку ініціатив трансатлантичного лідерства німецького фонду Маршалла в США Кевіном Котрелом. Американська сторона надала українській стороні інформацію про власну структуру, моделі і підходи до надання послуг ветеранам.

Третьяков також повідомив, що незабаром у Києві, за підтримки Фонду Маршалла, відбудеться міжнародна конференція щодо кращих практик соціального захисту ветеранів. Спікерами на цьому заході виступлять провідні фахівці у цій сфері з США, Великобританії, Канади та інших країн.