Третьяков: Апарат Мінветеранів повинен на 30-40% складатися саме з ветеранів

Апарат Міністерства у справах ветеранів повинен на 30-40% складатися саме з ветеранів. За таким принципом аналогічні відомства працюють в США і європейських країнах. Про це в своїй статті для «Дзеркала Тижня» написав народний депутат, голова Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Максимальне залучення ветеранів до роботи відомства буде вкрай корисним для нової структури, адже ніхто краще них не обізнаний про потреби і проблеми захисників нашої країни. З цією метою наш комітет прийняв рішення звернутися до Міністерства освіти, Національного агентства з питань державної служби та Національної академії державного управління при Президентові України, з пропозицією ввести в деяких навчальних закладах спеціальні курси для підготовки ветеранів до проходження конкурсу на держпосади», - зазначив Третьяков. За словами народного депутата, до процесу створення міністерства залучені багато громадських активістів, волонтерів та представників ветеранських організацій.

«Ми вкрай зацікавлені у тому, щоб процес створення міністерства був публічним, відкритим і прозорим, з урахуванням думки і бачення людей, для яких створюється міністерство. Всі рішення про створення міністерства будуть проходити громадську експертизу. При нашому комітеті вже створена робоча група, що займається розробкою діловодства, штатного розкладу, бюджету, структури департаментів і управлінь. До неї увійшли представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, волонтери та експерти. Підготовка ведеться в щоденному форматі, в травні-червні плануємо провести комітетські слухання, де публічно все презентуємо. Очікуємо, що повноцінна робота Міністерства у справах ветеранів почнеться в січні 2019 року», - заявив він.