Третьяков: Курс підготовки до держслужби пройде ще 61 ветеран АТО

28 серпня стартував другий курс навчання ветеранів АТО в рамках програми «З Фронту до Міністерства», ініційований Комітетом ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю. Про це повідомив голова Комітету, народний депутат Олександр Третьяков.

Для проходження дистанційного навчання було відібрано 61 ветерана з 20 областей країни. Готувати ветеранів до держслужби, в тому числі у Міністерстві у справах ветеранів, будуть кращі викладачі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

«Як зазначають у відбірковій комісії, відбирати кандидатів було досить складно, оскільки багато з них продемонстрували високий рівень знань. Приємно, що ветерани дуже вмотивовані присвятити себе службі державі у мирному житті», - зазначив Третьяков.

Курс навчання складається з чотирьох головних напрямків, серед яких конституційне право, адміністративне право, стратегія розвитку України, державне управління і державна служба.
«Після закінчення курсу ветерани отримають сертифікати за результатами тестів. Я завжди наголошував, що у майбутньому Міністерстві ветеранів принаймі третину штату мають становити ветерани, які будуть реально вмотивовані працювати на користь своїх бойових побратимів і робити все можливе, щоб допомогти їм адаптуватися до мирного життя. Я більш ніж впевнений, що наші ветерани зможуть гідно показати себе на службі держави, так само як вони самовіданно захищали країну у боях», - підкреслив Третьяков.

Як і під час першого набору, ветеран сплачує лише 30% вартості курсу - 385 гривень. Решту 70% оплачено коштами донорської допомоги благодійної організації «Фонд Олександра Третьякова».

Як повідомлялося, 20 липня у Національній академії державного управління при Президентові України завершився перший етап курсів підвищення кваліфікації та підготовки ветеранів війни та учасників АТО до державної служби. Першу групу з 40 слухачів представляли ветерани Збройних Сил України, представники добровольчих батальйонів та волонтери. Вони отримали сертифікати про проходження курсів за напрямом «Публічне управління та адміністрування».