Третьяков: «Ми урівняли у пільгах жертв політичних репресій та жертв нацизму»

Закон про соціальний захист окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, розроблений Комітетом ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю, 8 жовтня був підписаний Президентом. Цей закон урівнює в пільгах жертв політичних репресій та жертв нацистських переслідувань. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Комітету, народний депутат Олександр Третьяков.

«Таким чином, ми на законодавчому рівні закріпили те, що українська держава однаково визнає жертв політичних репресій і жертв нацистських переслідувань. Однаково засуджує ці ганебні події минулого. І надає однакові пільги цим категоріям потерпілих», - підкреслив він.

За словами Третьякова, цей закон передбачає повернення малолітнім і неповнолітнім в’язням концтаборів періоду Другої світової війни право на пільги, які вони мали до 2006 року, як учасники бойових дій та інваліди війни, а саме, право на пільги по оплаті за комунальні послуги без урахування доходу сім`ї. Також, вони отримують право на пільговий проїзд в громадському транспорті. Такі пільги на сьогодні мають інваліди війни та учасники бойових дій.

«Окрім того, ми законодавчо прирівняли у пільгах до інвалідів війни і учасників бойових дій реабілітованих жертв репресій комуністичного режиму на території України 1917-1991 років, які були необґрунтовано засуджені за свою політичну діяльність і відбували покарання у вигляді позбавлення волі або примусового поміщення до лікувальних установ», - зазначив народний депутат.