Третьяков: «Не буду голосувати за держбюджет, поки не враховані потреби наших захисників на Сході»

«Разом з членами Комітету закликаємо прем'єр-міністра Володимира Гройсмана виправити ситуацію, яка склалася з фінансуванням бюджетної програми, яка передбачає придбання квартир учасникам АТО з числа внутрішньо переміщених осіб. Ці люди залишили свої житла на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, обрали Україну і воювали за неї. На жаль, у бюджеті цього року закладено лише 5% від потреби на житло для них. Переконаний, що країна зобовязана показувати приклад і захищати таких людей. Кабмін має відреагувати на цю проблему», - зазначив він.

Третьяков нагадав, що відповідна бюджетна програма була створена зусиллями Комітету, який він очолює, у минулому бюджетному році. Згідно діючого законодавства, на початок 2018 року, такі люди не могли бути поставлені на кваритирний облік, оскільки мають житло на окупованій території. Тому профільний Комітет запропонував передбачити відповідну бюджетну програму у законі про Державний бюджет України на 2018 рік та рекомендував Кабміну внести зміни до Правил обліку громадян, аби внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО та визнані учасниками бойових дій, отримали право ставати на квартирний облік для поліпшення житлових умов. Відповідні зміни були внесені.

«Я сподіваюсь, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман виправить цю ситуацію в бюджеті і ці гроші будуть виділені у повному обсязі», - зазначив він.