Третьяков: «Парламент встановив відповідальність за вандалізм пам’ятників захисників України»

Верховна Рада підтримала законопроект, який встановлює відповідальність за наругу над пам’ятниками захисникам України, героям Революції Гідності та борцям за незалежність нашої країни у ХХ столітті. Про це заявив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Навіть на п’ятому році війни, коли лік загиблих за Україну складає тисячі і тисячі, знаходяться вандали, які намагаються сплюндрувати пам’ять наших героїв. Сьогодні, 6 червня, Верховна Рада 235 голосами підтримала законопроект, який встановлена відповідальність за наругу над пам’ятниками захисникам України, героям Революції Гідності та борцям за незалежність нашої країни у ХХ столітті. Як один зі співаторів цього законопроекту переконаний, що подібні злочини заслуговують суворого покарання», -зазначив Третьяков.

За словами народного депутата, відтепер вандали нестимуть кримінальну відповідальність від 3 до 5 років позбавлення волі.

«Війна, окрім героїчних вчинків справжніх людей, винесла на поверхню і тих, хто намагається мімікрувати під наших воїнів та отримати від цього якийсь зиск. Впевнений, що подібні випадки також мають отримати не лише етичну оцінку в суспільстві, але й жорстко припинятися державою. Саме тому новоприйнятий законопроект передбачає серйозні штрафи за незаконне носіння військової форми зі знаками розрізнення військовослужбовців, а також незаконне носіння державних нагород, їхню купівлю та продаж», - розповів Третьяков.