Третьяков про ігнорування потреб ветеранів у держбюджеті: «Пане Гройсмане, вам з цим жити»

В проекті держбюджету на 2019 рік, який подано у парламент для прийняття у другому читанні, Уряд проігнорував пропозиції Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю щодо збільшення видатків на виконання бюджетних програм, спрямованих на забезпечення житлом ветеранів, учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю, а також фінансування роботи Міністерства у справах ветеранів. Про це заявив голова Комітету, народний депутат Олександр Третьяков.

«Наш Комітет, звичайно, ще з самого початку бюджетного процесу звертався до Уряду з вимогою забезпечити у повній мірі фінансування ветеранських бюджетних програм. Що отримали у відповідь? Ігнорування. Загалом, фінансування цих бюджетних програм залишилось на рівні 29% від реальних потреб. А щодо учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО та ООС, взагалі лише на рівні 5,3% від потреби! І це все на фоні процесу ліквідації Держслужби у справах ветеранів та учасників АТО і створення нової профільної структури, яка невідомо коли почне реально працювати. Хто взагалі у країні займатиметься проблемами ветеранів?», - зазначив Третьяков.

На думку голови профільного Комітету, дії Уряду виглядають, ніби «ретельне закладання бомби уповільненої дії під власне крісло».

«Не знаю, як і що має статися, щоб в Уряді нарешті зрозуміли, що нехтування інтересами і потребами ветеранів, вилізе країні боком. Свої висновки я зробив. І кожен їх також можете зробити. Що ж, пане Гройсмане, Вам з цим жити! І відповідати, як політику, теж!», - заявив Третьяков.