Третьяков: «Призначення Ірини Фріз запустить процес створення Мінветеранів»

Призначення Ірини Фріз на посаду міністра у справах ветеранів означає, що стартує процесс створення майбутнього держоргану, який вирішуватиме проблеми ветеранів. Про це заявив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

22 листопада Верховна Рада призначила Ірину Фріз міністром у справах ветеранів. «За» проголосували 270 депутатів.

«Коли політики хочуть слухати і чути - завжди буде результат. До початку роботи Мінветеранів ще треба пройти певний шлях. Але всі напрацювання для цього є», - зазначив Третьяков.

За словами народного депутата, важливу роль у створенні міністерства зіграло багато людей – західні та українські політики, члени профільного Комітету з питань ветеранів та осіб з інвалідністью», громадські активісти та волонтери, які в команді Проектного офісу при Комітеті за півроку розробили та презентували модель майбутнього Міністерства.

«Протягом цього року не раз доводилось чути інсинуації, що, мовляв, Третьяков створює міністерство «під себе». Я не звертав на це уваги, бо моя мотивація у тому, щоб наші ветерани, наші захисники отримали ту увагу з боку держави, на яку вони заслужили, проливаючи кров та ризикуючи життям на фронті. Я і надалі допомагатиму створенню ефективної, за кращими міжнародними зразками, системи соцзахисту наших ветеранів. Вважаю це своїм обов'язком, як політика та громадянина», - підкреслив Третьяков.