Третьяков: «Реванш Росії не має відбутися»

Проукраїнським, проєвропейським політикам потрібно об’єднатися перед обличчям спільної загрози, консолідувати зусилля та продовжувати боротьбу за інтереси України на всіх напрямках - військовому, економічному, дипломатичному. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков, коментуючи голосування у ПАРЄ, яке змінило санкційний режим щодо Росії та повернуло російську делегацію до роботи у Парламентській асамблеї.

«Російська загроза нікуди не поділась, весь цей час Росія шантажувала та тисла на Європу, і врешті свого добилась. Європейські країни пішли на такі компроміси, переслідуючи власні цілі. Хтось вважає, що Україну зрадила Європа, хтось списує це на недосвідченість вже нової влади. Але потрібно вчитися жити в новій реальності, не час посипати голову попелом.  Реванш Росії не має відбутися», - зазначив він.

Проти цього рішення у повному складі проголосували, окрім України, Грузія, Литва, Латвія, Естонія, більшість представників Польщі, Великобританії та Швеції.

«Такий список наших друзів зовсім не дивний. Грузія та прибалтійські країни напряму постраждали від СРСР, а згодом і путінського режиму. І зараз показують, що уроки історії не забули», - зазначив він.