Третьяков: Свавілля перевізників, що відмовляють у пільговому проїзді ветеранів, має каратися суворо

Верховна Рада 231 голосом підтримала у першому читанні закон, що посилює відповідальність водіїв та підприємців-перевізників за безпідставну відмову у пільговому перевезенні ветеранів, в тому числі ветеранів АТО/ООС, а також осіб з інвалідністю. Про це повідомив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Прикрі інциденти, коли водії та підприємці-перевізники безпідставно відмовляють у пільговому проїзді ветеранам, в тому числі АТО/ООС, та людям з інвалідністю, на жаль, трапляються досить часто. Інколи такі випадки потрапляють в медіа та соцмережі і тоді вибухає скандал. Але більшість з таких ситуацій, насправді, залишаються поза увагою суспільства. Я переконаний, що права тих, хто ризикував своїм здоров'ям і життям, щоб країна жила у мирі, і тих, хто потребує особливої уваги та людського ставлення мають бути захищеними», - зазначив Третьяков.

За словами народного депутата, саме тому Комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю спільно з Міністерством у справах ветеранів запропонував збільшити штрафи за безпідставну відмову у пільговому перевезенні з 136 гривень до 2550. «Сьогодні парламент 231 голосом підтримав відповідний законопроект у першому читанні. І ми обов'язково дотиснем ситуацію, щоб цей закон запрацював. Прикро що доводиться у такий спосіб нагадувати деяким перевізникам, про шану і повагу, яка має бути до наших ветеранів та людей з інвалідністю. Але такий крок, на мою думку, є виправданим - свавілля має каратися суворо», - підкреслив Третьяков.