Третьяков: «В Україні буде створено Єдиний реєстр ветеранів війни»

Створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни дасть можливість встановити чіткий облік ветеранів та визначити їхні потреби, а також оперативно приймати управлінські рішення щодо посилення їхнього соціального захисту. Про це заявив голова Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, народний депутат Олександр Третьяков.

Відповідний законопроект був прийнятий українським парламентом 7 лютого 2019 року. Він був підготовлений Комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю спільно з Міністерство у справах ветеранів.

«Основним завданням новоствореного Міністерства у справах ветеранів є забезпечення надання державних соціальних гарантій усім без винятку ветеранам. Проте, жодне відомство сьогодні не може назвати точну кількість ветеранів. До останнього часу Державна служба у справах ветеранів вела тільки Реєстр учасників АТО. Згідно зібраної нами інформації - сьогодні в Україні налічується близько 1,2 млн ветеранів війни та членів сімей загиблих ветеранів, у тому числі близько 360 тисяч учасників АТО та ООС», - зазначив Третьяков.

Відповідальним за його формування та ведення буде Міністерство у справах ветеранів України.

«Вважаю, що запуск Реєстру стане дуже важливим кроком у напрямку створення ефективної системи соціального захисту ветеранів», - підкреслив Третьяков.