Третьяков: Воякам ОУН та УПА надано статус учасників бойових дій

Прийнятий Верховною Радою законопроект №8519, що надає статус учасника бойових дій українським воякам з організацій, які воювали проти фашистських загарбників у 1941-44 роках на окупованій території України, а потім і чинили збройний опір комуністичному режимові, встановлює історичну та соціальну справедливість. Про це заявив голова Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, народний депутат Олександр Третьяков.

Законопроект було розроблено членами Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю.

До числа осіб, яким цей законопроект надає статус учасника бойових дій, входять представники Організації українських націоналістів (ОУН), Української повстанської армії (УПА), Української військової організації (УВО), Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА), Організації Народної Оборони «Карпатська Січ».
«На жаль, борців за волю України у 40-х та 50-х роках, залишилось в живих близько 1200 осіб. Ми повинні виконати свій обов’язок та віддати належну їм шану. Ці вояки заслужили увагу та захист з боку держави, яких вони були позбавлені роками», - зазначив Третьяков.