Третьяков: «Я не збираюся претендувати на посаду міністра у справах ветеранів»

Народний депутат, голова Комітету ВР у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков не має наміру претендувати на пост керівника Міністерства у справах ветеранів, що знаходиться на стадії створення. Про це він написав у своїй статті «Міністерство ветеранів: процес створення стартував» для «Дзеркала тижня».

«Щоб остаточно відкинути спекуляції, внести повну ясність: хоча я з самого початку активно займаюсь просуванням ініціативи створення міністерства у справах ветеранів, сам претендувати на посаду глави міністерства не збираюся. Розмови про те, що Третьяков, мовляв, робить міністерство «під тебе», з якимось особистими цілями, не мають під собою ніякого грунту», - підчеркнув він.

Водночас Третьяков відзначив, що, як голова профільного Комітету, зацікавлений у якомога швидшому початку роботи міністерства, оскільки воно допоможе ефективно реалізувати вже прийняті закони про соцзахист ветеранів.

«Моя амбіція, як голови комітету, полягає в тому, щоб закони, які стосуються соцзахисту ветеранів, та розробляються в тому числі і в нашому комітеті, отримали реальне втілення, і це відчули, перш за все, самі ветерани», - написав народний депутат.

Як зазначив Третьяков, нинішній склад парламенту прийняв понад 30 законів, що стосуються соцзахисту ветеранів (у тому числі ветеранів АТО), та членів сімей загиблих, але частина цих законів все ще не працює. На його думку, без нормально функціонуючої системи комплексного захисту інтересів та забезпечення ветеранів ці закони не матимуть належного ефекту.