Третьяков: Забезпечення житлом захисників країни має бути профінансовано в достатньому обсязі

Голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков наголосив, що програми, які передбачають забезпечення житлом захисників країни мають бути профінансовані в достатньому обсязі.

«Як виявилось, у проекті державного бюджету на 2019 рік бюджетні програми по житлу для різних категорій ветеранів та членів сімей загиблих значно недофінансовані. Про це стало відомо сьогодні на засіданні Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю, де Мінфін інформував про ситуацію у цій сфері», - розповів він.

Так, державна програма щодо забезпечення житлом сімей загиблих в АТО та ООС, а також осіб з інвалідністю 1-2 групи з числа учасників бойових дій передбачає фінансування лише на рівні 60% від існуючої потреби. Кошти на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО та ООС, в проекті бюджету передбачені лише на рівні 5% від потреби. Бюджетна програма для забезпечення житлом сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю 1-2 групи передбачає фінансування на рівні 22,7% від потреб.

«Позиція Комітету чітка і однозначна – програми, які передбачають забезпечення житлом захисників країни мають бути профінансовані в достатньому обсязі. На таких речах економити не можна, а тим більше не можна урізати фінансування. Заявляю, що Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю, який я очолюю, буде робити все можливе, щоб відстояти збільшення фінансування всіх бюджетних програм для забепечення житлом ветеранів та членів сімей загиблих», - підкреслив Третьяков.