Третьяков: Закон про соцзахист вояків ОУН та УПА вступив в дію

26 березня 2019 року вступив в дію закон, який посилює соціальний захист учасників боротьби за незалежність України у XX столітті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков.

«Цей закон був розроблений членами нашого Комітету і прийнятий Верховною Радою 6 грудня, в День Збройних сил. Українські вояки з організацій, які воювали проти фашистських загарбників у 1941-44 роках на окупованій території України, а потім і чинили збройний опір комуністичному режимові, отримали статус учасника бойових дій», - зазначив Третьяков.

Як зазначив народний депутат, відтепер українські воїни, які боролися за волю і незалежність України в лавах Організації українських націоналістів (ОУН), Української повстанської армії (УПА), Української військової організації (УВО), Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) «Поліська Січ», Української народної революційної армії (УНРА) та Організації Народної Оборони «Карпатська Січ» отримають належну підтримку та захист з боку держави.

«Їх залишилось не так багато - близько 1200 осіб. Але історична справедливість мала бути встановлена. Вони цього цілком заслуговують», - підкреслив голова профільного Комітету.