Третьяков: Законопроект, що передбачає підтримку підприємницької діяльності ветеранів вже в Раді

У Верховній Раді вже зареєстровано законопроект №9335, який передбачає підтримку підприємницької діяльності ветеранів. Він надає можливість використання знижених розмірів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для працюючих ветеранів та підприємств, створених ветеранами та членами родин загиблих у російсько-українській війні. Відповідно, цей законопроект має на меті також стимулювати керівників підприємств працевлаштовувати учасників бойових дій та членів сімей загиблих. Про це повідомив народний депутат, голова Комітету у справах ветеранів та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"Я чудово пам’ятаю часи, коли в першій половині 90-х звільнився з військової служби та вирішив піти у бізнес. Тоді, звичайно, до цього спонукала ситуація в країні та армії – потрібно було шукати способи годувати сім’ю. Зараз питання створення умов для ведення бізнесу ветеранами після повернення з фронту ще більше важливе. Бо це і є той самий гарний приклад адаптації учасників бойових дій до мирного життя", - зазначив він.

Автором законопроекту стала народний депутат Ірина Фріз / Iryna Friz, яка днями очолила Міністерство у справах ветеранів.

"Ідея зародилась на нещодавньому форумі «Ветеран – успішний підприємець», який проходив в листопаді в Миколаєві. Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, який я очолюю, підхопив цю законодавчу ініціативу і ми готові відстоювати її у сесійній залі. Цей законопроект став результатом роботи досвідченої команди ветеранів, волонтерів, військових експертів та народних депутатів. Фактично, це спільний продукт людей, які знайомі з проблемами ветеранів не на словах. І найважливіше для мене, що ця ініціатива йшла від тих, кому потім за цими правилами працювати. Сподіваюсь, що депутати різних груп і фракцій підтримають його у сесійній залі", - наголосив Третьяков.