Третьяков звернувся до Гройсмана з пропозицією виділити 73 млн грн учасникам АТО/ООС з числа внутрішньо переміщених осіб

Голова Комітету з питань ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков звернувся до Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією спрямувати 73 мільйони гривень нерозподіленого залишку коштів, конфіскованих судами у корупціонерів на фінансування бюджетної програми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО та отримали статус учасника бойових дій. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжуємо працювати над вирішенням проблеми недофінансування бюджетної програми щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО, отримали статус учасника бойових дій, а також особам з інвалідністю внаслідок війни III груп. Питання забезпечення житлом для цієї категорії учасників АТО та ООС є надзвичайно гострим, оскільки вони об’єктивно не можуть повернутися додому, на окуповану територію. На кінець 2018 року на обліку перебувало майже 1600 таких осіб», - заявив Третьяков.

За словами народного депутата, Комітет у справах ветеранів та осіб з інвалідністю неодноразово звертався до Кабміну щодо збільшення видатків на виконання цієї бюджетної програми.

«Розрив між потребою і реальним фінансуванням, передбаченим у держбюджеті дійсно серйозний. Сума видатків становить 25 млн гривень, що складає лише 5,3 % від потреби визначеної Мінсоцполітики при підготовці проекту бюджету на поточний рік у сумі 472,8 млн гривень. Але навіть за таких умов ми шукаємо шляхи, щоб забезпечити житлом наших воїнів. І знаходимо їх. Наприклад, ще з 2017 року у держави залишився нерозподілений залишок коштів у сумі 73 мільйони гривень, джерело яких – надходження коштів, конфіскованих судами у корупціонерів. Наш Комітет вже звернувся до Прем`єр-міністра України з пропозицією спрямувати ці кошти на фінансування зазначеної бюджетної програми. Сподіваємося, що голова Уряду прийме відповідальне рішення з цього приводу», - зазначив він.