Верховна Рада звернулась до Кабміну щодо створення Міністерства у справах ветеранів

Верховна Рада прийняла постанову №7505 про звернення до Кабміну щодо створення Міністерства у справах ветеранів!

Вдячний фракції БПП і її керівнику Артуру Герасимову за підтримку цієї ініціативи нашого Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю.

Раніше я заявляв, що готовий вийти з фракції і коаліції, якщо фракція не підтримає наші ініціативи щодо забезпечення соціального захисту ветеранів. Тепер питання мого виходу з фракції не актуальне. Що стосується виходу з коаліції - все залежить від подальших дій Кабміну.

На сьогоднішній день в Україні 1,4 мільйони ветеранів війни, з них 350 тисяч - учасники АТО. Я переконаний, що сильна українська армія існуватиме тільки тоді, коли кожен захисник України та члени його сім'ї отримають належну увагу і соціальний захист від держави.

Створення Міністерства у справах ветеранів допоможе навести порядок в бюрократичному хаосі, який існує в цій сфері. Нинішній склад парламенту прийняв понад 30 законів, що стосуються соціального захисту ветеранів АТО і членів сімей загиблих, але частина цих законів, як і раніше, не працює. Тому що питаннями соцзахисту займається близько 20 міністерств і відомств.

Ми вивчили міжнародний досвід, і переконалися: щоб створити дієву систему соціального захисту ветеранів в країні, таке міністерство необхідно.