Віддати належну шану постраждалим Євромайдану

Напередодні роковин трагічної загибелі Небесної Сотні Верховна Рада України законодавчо забезпечила соціальний захист учасників Революції Гідності, які стали інвалідами внаслідок поранень, одержаних з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року.

Таким постраждалим активістам нададуть статус інвалідів війни. Відповідні поправки внесено Олександром Третьяковим до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та схвалено Верховною Радою 10 лютого 2015 року.

З відповідною ініціативою до Олександра Третьякова звернулися представники Ініціативної групи постраждалих на Майдані. На сьогоднішній день у базі громадських організацій, яку вели ще з часів Майдану, є понад 700 осіб, у яких важкі та середні ушкодження. За даними Генпрокуратури, загальна кількість постраждалих з ушкодження різних ступенів сягає близько 1500-2000 осіб.

«Таким чином ми віддаємо належну шану тим людям, які ціною власного здоров’я виборювали європейське демократичне майбутнє для України. До недавнього часу переважна більшість постраждалих не отримували відповідної допомоги від держави та не мали законодавчо визначеного статусу. Прийняті зміни до закону нарешті забезпечать необхідний соціальний захист і гарантії постраждалим під час Революції Гідності. Відтепер вони будуть прирівняні до інвалідів війни, отримають відповідні пільги, зможуть безкоштовно лікуватися в шпиталях для ветеранів війни», - зазначає Олександр Третьяков голова Комітету з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.