Зустріч з ветеранами АТО

Сьогодні відбулася зустріч з учасниками АТО Святошинського району. Наше спілкування, в основному, стосувалося соціальних проблем, з якими ветерани постійно зіштовхуються, повернувшись з фронту. І проблем таких, на жаль, накопичилося дуже багато.

Наш Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю постійно працює над тим, щоб рівень соціального захисту ветеранів у країні підвищувався, тому такі дискусії дуже важливі. Домовилися з ними про те, що будемо регулярно зустрічатися в Комітеті, обговорювати наболілі питання і, по можливості, їх вирішувати.

У Святошинському районі 8 громадських організацій, які об'єднують учасників АТО. Зі свого боку закликав ветеранів до об'єднання зусиль і тісної співпраці для того, щоб вони могли ефективно захищати свої права та інтереси. Зараз, разом з однодумцями, активно працюємо над створенням профільного міністерства, яке б взяло під контроль питання соціального захисту ветеранів. Сподіваюся, що ветерани АТО підтримають цю ініціативу. Хаос і загальна безвідповідальність двох десятків відомств, що відповідають за соцгарантії для захисників нашої країни мають бути подолані. Тільки створення одного центру прийняття рішень, одного центру відповідальності зможе налагодити нормальну роботу в цій сфері.