Звернення до учасників XV Міжнародної науково-практичної конференції

 


Шановні учасники конференції!

Від себе особисто та від імені народних депутатів – членів парламентського Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю – вітаю вас із початком роботи XV Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції ООН про права інвалідів».

Сьогоднішня зустріч є надзвичайно важливою, оскільки вона продовжує діалог усіх зацікавлених сторін щодо шляхів досягнення Україною європейських стандартів у забезпеченні прав людей з інвалідністю. Мова йде про їх соціальну адаптацію, працевлаштування, участь у різних сферах громадського життя. В цьому процесі, безумовно, особлива роль належить спеціальним освітнім програмам, зокрема, запровадженню інклюзивної моделі навчання. В усьому світі рівень розвитку  інклюзивної освіти вважається одним з показників соціального благополуччя держави.

В Україні є унікальний вищий навчальний заклад, який повністю адаптований до потреб людей з інвалідністю. Це – Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Від імені нашого парламентського комітету висловлюю глибоку вдячність керівництву університету, всьому педагогічному колективу за ту значну роботу, яка проводиться задля забезпечення освітніх можливостей для однієї з найуразливіших категорій українських громадян. 

Хочу запевнити: наш Комітет завжди відкритий до співпраці. Ми готові разом з вами шукати шляхи реального вирішення проблемних питань людей з інвалідністю, в тому числі і в сфері інклюзивної освіти. Чекаємо від вас пропозиції щодо вдосконалення, актуалізації українського законодавства та обіцяємо зі свого боку максимальну підтримку ваших ініціатив у парламенті. Переконаний, що спільними зусиллями держави, законодавців, освітян, батьків, студентів та громадськості ми зможемо успішно втілювати принципи інклюзії не тільки в освітній діяльності, а в усіх сферах життя.

Міжнародний формат конференції, що відкривається сьогодні, надає широкі можливості для обміну інформацією, найсучаснішими методиками та напрацьованим ефективним досвідом.

Бажаю поважному зібранню плідної роботи та цікавих фахових дискусій!

 

Голова Комітету                                              ОЛЕКСАНДР ТРЕТЬЯКОВ